Arayüz Fırçası Nedir?

Arayüz fırçası ağız içi bakımının vazgeçilmez bir parçasıdır. Arayüz fırçası diş ipinin ulaşamadığı iki diş arasında diş etinin kapattığı alanın temizlenmesine yarar. Özellikle diş eti çekilmesi olan hastalar için kullanımı zorunludur. Arayüz fırçalarını kullanırken herhangi bir macun uygulamasına gerek yoktur.

Arayüz Fırçası Nasıl Kullanılır?

Arayüz fırçaları kullanılırken macun uygulamasına gerek yoktur, sadece su yardımıyla diş arayüzlerinin temizlenmesi yeterlidir. Ancak arayüz fırçası uygularken mutlaka yere paralel uygulanması gerekir, aksi takdirde dişin içine doğru uygulamaya çalışıldığında diş etine zarar verilir.

Arayüz fırçası mutlaka diş temizliği yapıldıktan yani dişler fırçalandıktan ve diş ipi kullanıldıktan sonra uygulanmalıdır. 

Diş Fırçalarken Dil Fırçalanmalı Mıdır?

Ağzımızda yer alan bakteriler bütün vücut sağlığımızı etkilemektedir. Bu yüzden doğru ve güzel bir ağız bakımı ve ağız sağlığı sağlanmalıdır. Tam ve etkili bir ağız bakımının bir parçası da dilin fırçalanmasıdır.

Dilin fırçalanması sırasında mutlaka güzel bir dil fırçası kullanılmalıdır. Bazı fırçaların arkası dil fırçası olarak kullanılabilmektedir. Bunun dışında diş fırçası da dil fırçası olarak kullanılabilir.

Dil Ne Amaçla Fırçalanır?

Dili fırçalamanın amacı başlangıçta dilde yer alan papillaların arasına yerleşen bakterileri uzaklaştırmaktır. Özellikle sigara kullanan kişilerde uzayan papillaların arasındaki boşluk da artar. Bu boşluğa yerleşen bakterilerin orada kokuşması sonucu ağızda koku ve kötü bir tat oluşur. Bu nedenle diş fırçalamasının ardından dil fırçalaması da yapılmalıdır.

Diş Fırçası Nasıl Temizlenir?

Diş fırçasının temizlenmesi sağlıklı kullanım açısından oldukça önemlidir. Bütün bakterileri diş fırçasından da alabiliriz. Diş fırçası temizlenmeden önce mutlaka üzerinde herhangi bir macun artığı kalmadığından emin olunmalıdır. Diş fırçası üzerinde kalan diş macunu sadece su yardımı ile temizlenmelidir.

Diş fırçasının fırça kısmı özel koruyucu başlıklarla muhafaza edilmelidir. Böylece bakterilerden uzak tutulmuş olur. Ancak bu başlık da hava almayacak şekilde olmalıdır. 

1