Bir Günde İmplant Tedavisi
Diş hekimliği alanındaki ilerlemeler günümüzde tedavi süreçlerinin daha ağrısız geçmesine ve kısa sürede tamamlanmasına olanak sağlamaktadır. Diş sağlığı ve estetiği açısından oldukça önemli olan implant tedavisi akıllarda soru işaretleri bırakan tedavilerden biridir. Ancak implant tedavisi yeni teknikler ve özellikle 3 boyutlu planlamalar ile artık çok daha kolay ve ağrısız gerçekleştirilebilmektedir. Tedavinin başlangıç noktasındaki planlama ve hazırlık kısmı son derece önemlidir.
Dental implantolojide güvenli implant planlaması ve yerleştirilmesi son dönemde ortaya çıkan önemli gelişmelerdendir. İmplant tedavisinde planlama, cerrahi operasyon ve protetik restorasyon ise sırayla ilerleyen tedavi basamaklarını oluşturur. Üç boyutlu planlama protokolünde tedavi süreci canlandırılmış protetik restorasyon, operasyon ve planlama sırasıyla ilerlemektedir. Bu da implantların yerleri, boyutları ve sayısının hastanın bitmiş protezi üzerinde planlanması anlamına gelmektedir. Bu sayede protezde meydana gelecek planlama hataları tedavi başında ortadan kaldırılabilmektedir.
İmplant Planlama İle Hataya Yer Yok
Dijital tomografilerden alınan görüntülerin bilgisayar programlarında işlenmesiyle elde edilen görüntülerde yapılan planlama, cerrahın cerrahi işlem esnasında yapacağı hataları minimuma getirmektedir. İmplant uzunlukları ve diğer işaretler daha planlama aşamasındayken kontrol edilir ve her implantın yeri, açısı ve derinliği titizlikle planlanır.
Dijital tomografi görüntülerini temel alan bilgisayarlı görüntüleme programı SimPlant sistemi, kemik kalitesi değerlendirilerek implantların üç boyutlu ortamda planlamasını sağlamaktadır. Kemik miktarına bağlı olarak her implantın uzunluğu belirlenmektedir. Eğer kişinin ağız ve çene anatomisi uygunsa, bütün implantlar aynı boyda seçilebilir.
İyi bir gülüş için iyi bir bakış açısı!
Tarama Protezi Nedir?
Tarama protezi, yerleştirilecek implantların bitmiş protezdeki konumlarının bilgisayarda simüle edilmiş çene modelinde planlanması için gerekli bir ön protezdir. Bu protez sayesinde, sonuç proteze göre implantların konumunu, sayısını ve boylarını belirlemek son derece kolaydır. Ayrıca implantların birbirlerine göre olan eğimlerini belirlemek ve değiştirmek de mümkündür.
Tarama Protezi Avantajı
Tarama protezinin en önemli avantajlarından biri estetiksel ihtiyaçlar konusunda iyi bir bakış açısı sağlamasıdır. Tarama protezi, yapılacak daimi protezin diş dizimini görmeyi sağladığından bu görüntüler doğrultusunda implantlar planlanmaktadır. Tarama protezine ve dijital tomografiye dayanarak, planlamada hastanın estetik talepleriyle var olan biyolojik yapı arasında bir köprü kurulur.
Tarama proteziyle elde edilen dijital tomografi görüntülerinde implantların yerleştirileceği bölgeler belirleniyor. Böylece cerrahi sonrası yapılacak daimi protezin tipi netleştiriliyor. Geçici protezden hazırlanan tarama protezi, hastanın dikey boyutuna ve gülme hattına uygun hazırlandığından implant yerleşimi sonrası restore edilecek boşluk bilgisayarda görülebiliyor.
Dijital İmplantlarda Ağrı ve Kesi Yok!
“Punching” denilen işlem sayesinde cerrahi kılavuz yerinden çıkarılmadan implantasyon yapılabilmektedir. Bu amaç için tasarlanmış özel bir frez kullanılır. Planlamaya dayanarak, osteotomi için işleme pilot frezle başlanır. Frezleme işlemine, final freze gelinceye kadar tüpler çıkartılmadan devam edilir. Frezleme tüplerini çıkarıldıktan sonra implantlar rehber üzerinden yerleştirilir ve böylelikle herhangi bir kesi veya kanama söz konusu olmaz.