Gömülü Yirmi Yaş Dişi

Yirmi yaş dişleri, çene kemikleri içerisinde kendilerine bir sürme yolu bulamadıklarında, farklı pozisyonda olduklarında, fizyolojik ya da patolojik engellerle karşılaştıklarında gömülü halde kalabilmektedirler. Gömülü kalan dişleri ise zaman zaman takip halinde beklemede bırakabildiğimiz gibi, çene kemiklerine ya da dişlere zarar verebilecek bir pozisyonda olduklarında ise lokal anestezi altında çekim işlemi yapılabilir.

Gömülü Yirmi Yaş Diş Çekimi Süresi

Gömülü yirmi yaş dişinin pozisyonu, köklerinin yapısı ve diş-kemik ilişkisi işlem süresini belirleyen esas faktörlerdir. Kişiden kişiye göre gömülü yirmi yaş dişi çekim süresi değişebilmektedir.

Gömülü Yirmi Yaş Diş Çekimi Sonrasında Neler Yaşanabilir?

İşlem sonrasıysa yapılan işleme bağlı olarak bölgede ödem oluşması normaldir. Ödem oluşması, hem medikal tedavi hem de soğuk uygulamasıyla beraber verilen tavsiyelerle minimalize edilebilir. Ödemse yaklaşık 1 hafta içerisinde tamamen düzelmektedir.

İşlemden korkan, çekinen hastalar için lokal anesteziye alternatif olarak sedasyon işlemi uygulanması da mümkündür. Bu sayede hastalar işlemi hissetmeden daha konforlu bir şekilde bu süreci atlatabilmektedir. Sedasyon uygulamasının detayları için lütfen tıklayınız.

 

1