Ağız ve Çene Cerrahisi Ankara

Ağız ve Çene Cerrahisi diş hekimliğinin ağız, diş ve çene yapısı ile ilgili hastalıkların, yaralanmaların tanı ve tedavisi ile ilgilenen diş hekimliğinin bir dalıdır.

Ağız ve Çene Cerrahisi Uygulama Alanları

  • Normal ve gömülü olan dişlerin çıkarılması,
  • İmplant uygulaması,
  • Çene kist ve tümörlerinin tedavi edilmesi,
  • Protez öncesi hazırlık işlemlerin gerçekleştirilmesi,
  • Dudak ve damak yarıkları gibi çeşitli deformiteleri düzeltilmesinde görev alan bir bilim dalıdır.

Çene kemiklerinin çeşitli şekil bozuklukları olabilir. Bu gibi durumlarda çeşitli cerrahi işlemlerle bu deformitelerin giderilmesi mümkündür.

 

Gömülü çıkan 20 yaş dişi
Gömülü çıkan 20 yaş dişi

Çene Kisti Neden Oluşur?

Çene kistinin çeşitli oluşum nedenleri vardır. Kötü yapılmış bir dolgu, kötü yapılmış bir kanal tedavisi, 20 yaş dişinden veya doğumsal birtakım travmalardan sonra çene kemiğinin içerisinde meydana gelen epitel doku oluşması çene kistine sebep olmaktadır.

Diş kistlerinin en önemli özelliği insan vücudundaki sistematik yapıyı bozup o sistematik yapının doğru ve düzgün çalışmasını engellemesidir. Diş kistlerinin tedavisi sadece ağız ve çene cerrahı ile gerçekleştirilir.

Diş kökünde oluşan bir kist diş ile beraber çekilip temizlenebilir. Diş kökünde değilse herhangi bir travma sebebiyle veya başka bir sebeple ortaya çıkmışsa o kistlerin cerrahi olarak temizlenmesi ve o bölgeden uzaklaştırılması gerekmektedir.

1