Pandemi Diş Tedavisi

Virüsten Korunmak Ağızda Başlıyor!

Pandemi Döneminde Diş Tedavisi Nasıl Yapılabilir?

Covid-19 pandemisi Dünya’yı etkisi altına alarak alışık olmadığımız bir düzende yaşamamıza sebep oldu. Günlük rutinlerimiz değişti, rutin olarak yaptığımız aktivitileri yapamaz olduk. Mecburi ve acil olmadığını düşündüğümüz diş tedavilerimiz de askıya alındı. Uzmanlara göre virüsle savaşmanın en önemli enstrümanlarından biri ağız ve diş sağlığımızı korumak.

Kontrollü normal düzene geçiş yaptığımız şu günlerde ağız ve diş sağlığımızla ilgili tedavileri aksatmaya ve ertelemeye devam edersek virüsle olan mücadelede başarıya ulaşamayacağımızı unutmayalım.

Pandemi diş tedavisi
pandemi diş tedavisi

Tedaviden Kaçınmak Diş Kayıplarına Sebep Oluyor

Pandemi sürecinin ülkemizde oluşturduğu olumsuz etkilerden biri de ağız ve diş sağlığı tedavilerinin aksaması ve ertelenmesi oldu. Hem hekimler, sağlık çalışanları hem de hastalar virüsle karşılaşma ihtimalini düşünüp tedaviden kaçınma yolunu seçiyor ve kulaktan duyma, asılsız yöntemleri kendi başlarına uygulayarak ağız ve diş sağlıklarını daha da riske atıyorlar. Yaptırılmayan basit bir dolgu bile kanal tedavi veya diş kaybıyla sonuçlanabiliyor. Yaptırılmayan tedavi yüzünden meydana gelecek olası bir iltihaplanma kana karışarak geceleri uykudan uyandırabilir, yorgunluğa sebep olarak vücut direncinizi düşürebilir. Kısacası virüsten korunmak için ertelediğiniz tedavi sizi bağışıklık sisteminizi zayıflatarak virüse daha da yaklaştırıyor olabilir.

Pandemi Döneminde Diş Tedavisi Nasıl Yapılabilir?

Ertelediğiniz tedaviler vücut direncinizin düşmesine sebep olabilir. Böyle bir durumun yaşanmaması için diş tedavileri mutlaka tamamlanmalı ve herhangi bir şikayet durumunda diş hekimine gitmekten çekinilmemelidir. Pandemi öncesi dönemde hali hazırda steril ortamda yapılan işlemler pandemi sürecinde de daha sıkı tedbirler alınarak gerçekleştirilebilmektedir. İşlemi biten hastaların ardından muayene odaları hipoklorüz asit kullanan özel bir cihaz aracılığıyla sislenerek bir sonraki hasta için hazır hale getirilebilmektedir. Buna ek olarak dental araç gereçler yüksek ısı kullanarak sterilizasyon sağlayan otoklav yardımıyla yeniden kullanım için uygun hale getirilebilmektedir. Hekimlerin tedavi esnasında FFP2 ve hatta mümkünse FFP3 maske kullanması, ayrıca siperlik takmaları hasta ile arasındaki olası enfeksiyon transferini büyük ölçüde engelleyecektir. Bu süreçte yoğunluktan ve kalabalıktan kaçınmak adına ağız ve diş sağlığı merkezlerinin randevu sistemiyle çalışması da yararlı olabilecek uygulamalardan biridir.

Kent Klinik olarak bu önlemlerin kliniğimizde ciddiyetle uygulandığı ve tedavi tercihlerinde bu uygulamaların uygulandığını bildirir, tedavi için gideceğiniz klinikte söz konusu önlemlerin eksiksiz uygulandığına dikkat edilmesini tavsiye ederiz.

Ankara Çayyolu Diş Kliniği olarak ağız kokusu tedavilerinizi sedasyon – yarı uyku halinde tedavi şeklinde planlayarak konforlu ve sağlıklı bir şekilde tamamlamak için bizlere ulaşabilirsiniz. Sedasyon – yarı uyku halinde tedavi hakkında detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız.

Sedasyon ile kanal tedavisi
1