Ağız ve Çene Cerrahisi

Ağız ve çene cerrahisi

Ağız ve Çene Cerrahisi Nedir?

Her yaş grubundaki bireylerin ağız, diş ve çene bölgelerinde meydana gelen yaralanma, hastalık ve bozulmaların sağlığa kavuşturulması ile ilgilenen bilim dalı Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi’dir.

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Hangi Tedavileri Gerçekleştirir?

  • Diş Çekimi
  • Gömülü Diş Çekimi
  • Gömülü Diş Operasyonu
  • 20 Yaş Diş Çekimi
  • Çene Kırığı Tedavisi
  • Çene Tümörü
  • Apse ve Kist Tanı ve Tedavisi
  • Diş Kökenli Sinüs Tanı ve Tedavisi
  • Diş Kökenli Kemik İçi Lezyonların Tanı ve Tedavisi
  • Diş Kökenli Yumuşak ve Sert Dokuların Tanı ve Tedavisi

Diş Çekimi

Sağlıklı durumda olmayan dişin kurtarılması her zaman önceliklidir. Fakat kurtarılması mümkün olmayan durumlarda dişin soket denilen yuvasından cerrahi müdahale ile çıkarılması gerekir. Diş çekimi; lokal, genel ve intravenöz anestezi uygulamalarıyla gerçekleştirilebilir.

 

Cerrahi diş çekim uygulaması

Gömülü Diş Çekimi – Dömülü Diş Operasyonu – 20 Yaş Diş Çekimi

20 yaş dişleri yetişkin bireylerde en son çıkan dişlerdir. Çene kemiğinin en sonunda konumlanan bu dişler, genellikle ağız yapısına uyum sağlamazlar. Kişiden kişiye farklı etki gösterebilirler. Sızı, apse, rahatsızlık ve uykusuz bırakan ağrılara sebep olduğu durumlarda 20 yaş dişlerinin çekilmesi veya gerekli durumlarda cerrahi operasyonlarla alınması gerekir. Semptomsuz gömülü olduğu durumlarda ise bu dişler bazı durumlarda komşu dişlere yaslanarak çürütebilir. Yapısal olarak bazen bireylerde ortodontik problemlere (dişlerin çapraşıklığına) neden olabilir. Dışarıdan belli olmayan bu durum ancak panoramik röntgen veya tomografi incelemesi sonucu fark edilebilir. Bu sebeple 20 yaş dişleri çıkmaya başladığı andan itibaren hekim kontrolünde izlenecek yol belirlenmelidir.

Sinüs Greftleme

Diş kayıpları sonrasında ya da kişinin fizyolojik durumu ile alakalı olarak kemikte erime olabilir ve sinüs duvarı ile kemik arası mesafe kısalabilir. Bu şekilde kemik arttırma amacıyla sarkan sinüsler yükseltilir ve implant tedavisine kolaylık sağlar. Sinüs yükseltme ile birlikte implantın daha uzun süreli ve sağlıklı kullanılması sağlanır. Bu işleme sinüs greftleme denilmektedir.

 

Ankara Çayyolu Diş Kliniği olarak ağız ve çene cerrahiisi tedavilerinizi sedasyon – yarı uyku halinde tedavi şeklinde planlayarak konforlu ve sağlıklı bir şekilde tamamlamak için bizlere ulaşabilirsiniz. Sedasyon – yarı uyku halinde tedavi hakkında detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız.

Sedasyon ile kanal tedavisi

Ağız ve Çene Cerrahisi Hakkında Sık Sorulan Sorular

Muayene öncesinde çekilen panoramik film ve uzman diş hekiminin muayenesi sonucunda dişin konumuna, sürülme durumuna ve çene yapısına bağlı olarak endikasyonu değişir. Uzman diş hekiminin yönlendirdiği tedavi planlaması çözüm için en sağlıklısı olacağından bu doğrultuda ilerlenmesi tavsiye edilir.

1