İmplant Fiyatları ve Tedavi Süreci – 2025 Rehberi İmplant Nedir? İmplant, eksik dişlerin yerine yerleştirilen ve doğal bir diş kökü gibi işlev gören titanyum vidalardır. Çene kemiğine entegre edilerek hem…
Ağız Yaraları ve Aft Belirtileri, Tedavi YöntemleriAğız içi yalar, çou insanın hayatının belirli birtasında karşıştığı yaygın sorundur. yaralar,ka bir deyiş aft olarak da bil aftöz üserlerdir. Aftlar, ağız içinde, dil,…
Diş Hekimi Tavsiyesi: Sağlıklı Gülüşler İçin İpuçları Giriş İyi bir diş sağlığına sahip olmak, genel sağlık ve özgüven açısından büyük öneme sahiptir. Diş hekimlerinin uzmanlığı ve tavsiyeleri, sağlıklı bir gülümseme…
Ankara Diş Kliniği – Kent Klinik: En Yakın Diş HekimiI. Kent Klinik Kimdir? Kent Klinik, diş sağlığı alanında hizmet veren bir sağlık kuruluşudur. Hastalarına en yakın diş hekimini sunarak, kaliteli…
Bir Günde İmplant Tedavisi Diş hekimliği alanındaki ilerlemeler günümüzde tedavi süreçlerinin daha ağrısız geçmesine ve kısa sürede tamamlanmasına olanak sağlamaktadır. Diş sağlığı ve estetiği açısından oldukça önemli olan implant tedavisi…
Dijital Tomografi Diş hekimliğinde teşhis ve tedavi açısından görüntüleme yöntemleri oldukça önemlidir. X-ışınlarının keşfinden bu güne teknolojinin de ilerlemesiyle, görüntü elde etmede önemli ilerlemeler kaydedilmiştir. Geleneksel yöntemlerin yanı sıra dijital…
Diş Apsesi Nasıl Geçer? Diş apsesi demek dişin ya da çevre dokuların iltihaplanması demektir. Diş apsesinin nedeni çürük sebebiyle hastalanan pulpa dokusu, bazen ise diş eti hastalığıdır. Bu neden ortadan…
Dijital Tomografi Nedir? Faydaları Nelerdir? Diş hekimliğinde teşhis ve tedavi açısından görüntüleme yöntemleri oldukça önemlidir. X-ışınlarının keşfinden bu güne teknolojinin de ilerlemesiyle, görüntü elde etmede önemli ilerlemeler kaydedilmiştir. Geleneksel yöntemlerin…
Gömülü Yirmi Yaş Dişi Yirmi yaş dişleri, çene kemikleri içerisinde kendilerine bir sürme yolu bulamadıklarında, farklı pozisyonda olduklarında, fizyolojik ya da patolojik engellerle karşılaştıklarında gömülü halde kalabilmektedirler. Gömülü kalan dişleri…
Sedasyon İle Diş Tedavisi Nedir? Sedasyon tedavisi, dental işlemler ile alakalı kaygı veya rahatsızlığı azaltarak diş tedavisinin daha konforlu yapılabilmesini sağlayan bir diş tedavisi yöntemidir. Sedasyon tedavisi öncesinde bazen ağız…
Pedodonti Nedir? Bebeklerin ve çocukların (0-13 yaş grubu) süt ve daimi dişlerinin sağlıklı olarak gelişmesini, meydana gelebilecek olumsuzlukların (çürük, travma, kalıtımsal etkenler) yaratabileceği etkileri düzeltmeyi hedefleyen bir anabilim dalıdır. Pedodontist…
Lamine Diş Lamine diş tedavisi ile kişinin dilediği estetik diş görüntüsüne sahip olmak mümkündür. Hollywood Smile adı ile de bilinen lamine diş tedavisinin uygulamasında kompozit lamine ve porselen lamine olmak…
Çene Rahatsızlığı Çene eklemi rahatsızlıkları, çene eklemi yüzeyi ile disk arasında uyum bozukluğu sonucu görülür. Ağız ve Çene Rahatsızlıkları En Büyük Sebepleri Diş eksikliği Tek taraflı çiğneme alışkanlığı Diş sıkma…
Diş Taşı, Diş Eti Hastalıklarına Neden Olur Mu? Diş taşı bakteriyel diş plağı denilen saydam ve yapışkan tabakanın dişlerinin üzerine yapışması, bunun uzun süre etkili bir şekilde temizlenmemesi sonucu ağızdaki…
Diş Taşı Neden Olur? Ağız içindeki bakteriler süt, meyve suyu, alkolsüz içecekler, ekmek, makarna ve meyve gibi şekerli veya nişastalı yiyeceklerle karşılaştığında ve uzun süre temizlenmediğinde plak oluşumuna sebep olur.…
Panoramik Röntgen Ağız ve diş sağlığı için radyolojik görüntüleme oldukça önemlidir. Dental radyoloji diş hekimlerine teşhis ve tedavi esnasında sorunların tespitinde yardımcıdır. klinik bünyemizde panoramik röntgen ve dijital tomografi ayrıca…
Bonding Nedir? Dişlere kompozit dolgu malzemeleri ile ek yapılması işlemine bonding denilmektedir. Bonding ile dişler hiçbir şekilde yüzeyeden aşındırılmaz. Bonding Uygulamasında En Önemli Konu Nedir? Renk seçimi, diş ile bonding…
CAD/CAM Zirkonyum Kaplama Zirkonyum; doğada bulunan içerisinde metal destek bulunmayan bir çeşit malzemedir. Kaplamalar kendi içinde metal destekli veya metal desteksiz olarak 2 sınıfa ayrılmaktadır. Günümüzde artık metal destekli olanlar…
Porselen Lamina Kaplama Dişlerin ön yüzeylerine yaprak inceliğinde yapıştırılarak yapılan uygulamalardır. Porselen laminalar estetik amaçlı dişlerin çapraşıklığını giderme, dişlerin aralarındaki boşlukları kapatma veya dişlerin üzerindeki renklerdeki ton farklılıklarını giderme amaçlı…
Ağız ve Çene Cerrahisi Ankara Ağız ve Çene Cerrahisi diş hekimliğinin ağız, diş ve çene yapısı ile ilgili hastalıkların, yaralanmaların tanı ve tedavisi ile ilgilenen diş hekimliğinin bir dalıdır. Ağız…
Zirkonyum Kaplama Zirkonyum kron dişin küçültülerek kaplanması işlemidir. Zirkonyum kron estetik diş tedavisinde sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir. Estetik diş hekimliğinde sağlam ve doku uyumunun yüksek olması oldukça önemlidir. Zirkonyum…
Diş Beyazlatma (Bleaching) Nedir? Diş mineleri üzerindeki istenmeyen ve çeşitli nedenlerden dolayı oluşan renklenmelerin belirlenen oranlarda ton açılmasını sağlayan estetik diş hekimliği uygulamasıdır. Beyazlatma işlemi sonrasında kişinin ağız ve diş…
Pembe Estetik Nedir? Diş etlerinin fazla görüldüğü durumlarda görüntünün düzeltildiği, diş eti boylarındaki orantısızlıkların giderildiği ve dişlere daha estetik bir görüntü kazandırıldığı diş hekimliği uygulaması Pembe Estetik olarak bilinmektedir. Pembe…
Ağız Kokusu Neden Olur? Ağız kokusu ana semptomun kötü kokulu nefes olduğu bir ağız sağlığı sorunudur. Ağız içerisinde zararlı bakteriler gibi yararlı bakteriler de vardır. Bilinçsiz uygulanan ağız kokusu tedavisi…
Arayüz Fırçası Nedir? Arayüz fırçası ağız içi bakımının vazgeçilmez bir parçasıdır. Arayüz fırçası diş ipinin ulaşamadığı iki diş arasında diş etinin kapattığı alanın temizlenmesine yarar. Özellikle diş eti çekilmesi olan…
Dijital İmplant Teknolojinin gelişmesiyle birlikte diş hekimliğinde kullanılan yöntem ve methodlar dijital şekilde gelişmeye başlamıştır. İmplant tedavisi de dijital gelişmenin en çok kullanıldığı tedavi yöntemlerinden biri olmuştur, dijital implant tedavisine…
Konservatif Diş Tedavisi – Diş Dolgusu Çağımızın en yaygın hastalıklarından olan diş çürüğü, diş sert dokularının asitler tarafından yumuşatılmasıyla oluşur. Bu asitler, diş aralarına sıkışan besin artıklarının fırçalama ve diş…
Çene Kemiği Fonksiyonu Doğal diş yapısını korumak diş hekimlerinin önceliği olsa da dental implantların kullanımı oldukça yaygındır. Kullanılmayan her organ zaman içinde fonksiyonunu yitirmeye başlar. Çene kemiklerinde de diş çekimini…
Apikal Rezeksiyon Nedir? Apikal rezeksiyon, dişin kemik içinde bulunan kök ucundaki iltihaplı kısmın cerrahi olarak alınması işlemidir. Dişlerin kök ucunu hedef alan minör bir ameliyat denebilir. Diş çürüklerinin uzun dönemde…
Kök Kanal Tedavisi Dişin ağızda görünmeyen, kemik içerisinde kalan kısmına kök; bu kısmın tedavisine de kök kanal tedavisi denilmektedir. İlerlemiş diş çürüğü, şiddetli hassasiyet veya ağrı, travmaya bağlı diş dokularının…
Pandemi Döneminde Diş Tedavisi Nasıl Yapılabilir? Pandemi Döneminde Diş Tedavisi Nasıl Yapılabilir? Covid-19 tüm hayatımızı etkileyerek alışık olmadığımız bir düzende yaşamamıza sebep oldu. Mecburi ve acil olmadığını düşündüğümüz diş tedavilerimiz…
CAD/CAM Diş Teknolojisi CAD/CAM diş teknolojisi ile; Hastanın diş ölçüsü kamera ile alınır. Elde edilen dijital görüntülerden, en uygun diş bilgisayarda tasarlanır. Tasarlanan dişler 3D yazıcı yardımı ile hazırlanır. CAD/CAM diş…
CAD/CAM Teknolojisi CAD/CAM bilgisayarlı üretimi ifade etmektedir ve gelişen teknoloji ile diş hekimliğinde de yaygın olarak kullanılmaktadır. Uzun yıllardır diş hekimliğinde metalin üzeri porselenlerle kaplanmaktaydı. Son dönemlerde bilgisayardan komut alan…