Ankara Ağız Kokusu Tedavisi
Ağız Kokusu Nedir?
Ağız kokusu ana semptomun kötü kokulu nefes olduğu bir ağız sağlığı sorunudur. Ağız kokusu bireyin toplum içerisindeki konumunu ciddi şekilde etkilemekte ve çoğunlukla da tedavi edilmektense bastırılmaya çalışılmaktadır.
Kişiler tarafından kokuyu bastırmak için alternatif sağlıksız yollar (sakız, alkollü gargara, ağız spreyi) deneniyor olsa da hepsi geçici çözümlerdir.
Ağız içerisinde zararlı bakteriler gibi yararlı bakteriler de vardır. Bilinçsiz uygulanan ağız kokusu tedavisi sağlıklı bakterileri yok ederek diş çürümelerine yol açabilir. Oysa ki kokunun kaynağı tespit edilerek kalıcı ağız kokusu tedavisi sağlanabilir.


Ağız Kokusu Nedenleri
İhmal edilen ağız bakımı ağız kokusu konusunda birincil etkendir. Yetersiz ağız temizliği diş çürümelerine ve diş eti hastalıklarına neden olan mikroorganizmaların birikmesine yol açmakta ve dil üzerinde bu bakterilerin tabakalar oluşturmasına sebep olmaktadır. Dil sırtı yüzeyindeki girintiler mikroorganizmaların birikmesine elverişli bir ortam oluşturduğu için ağız kokusu tetiklenmektedir. Bu bakteriler ağzın çalkalanması veya sadece dişlerin fırçalanması ile uzaklaştırılamadığı için bu nedenle meydana gelen ağız kokusu kalıcı olmaktadır. Aynı şekilde temizlenemeyen diş araları, iltihaplı diş eti cepleri ne yazık ki bakteriler için kötü kokuları üretebilecekleri elverişli ortamlardır. Diğer taraftan ağız kuruluğu, uzun süreli açlık, ağız içerisindeki hastalıklar ve iltihaplar kötü kokunun kaynağı olabilirler. Kötü yapılmış protezler, köprülerin altına kaçan gıda artıkları da ağız kokusu nedenleri arasında sayılabilir.
Sabah Hissedilen Ağız Kokusu


Ağız Kokusu Neyin Habercisi?
Ağız Kokusu Nasıl Tedavi Edilir?
Ağız kokusunun tedavi edilebilmesi için önce kokunun kaynağının doğru belirlenmesi ve bu nedenin ortadan kaldırılması gerekir. Ağız içi kaynaklı kokularda tedavi çoğunlukla ağız içerisindeki gıda takılmalarının ortadan kaldırılması, iltihapların ve çürüklerin temizlenmesi ve ağız içi bakteri sayısının ağız bakımı yöntemleri ile azaltılması ile kontrol altına alınabilir. Bu tedavi planları kişiye özel hazırlanmalı ve kişinin gereksinimlerine göre şekillendirilmelidir. Diş hekimi; tüm bu tedavileri gerçekleştirirken diğer taraftan da oral hijyen eğitimi ve uygulamaları ile ağız kokusunun tamamen ortadan kaldırılmasını sağlamak adına hastayı yönlendirmelidir. Sadece diş fırçası kullanımı ağız bakımı için yeterli olmamakta, bakterilerden ve oluşturdukları olumsuzluklardan kurtulabilmek için diş ipi, köprü altı ipi ve dil kazıyıcısı kullanılması daha iyi sonuç vermektedir.
Ağız kokusunu gidermede en başarılı geçici yöntem gargara kullanmaktır. Fakat bu yöntem sonrasında da kişiyi düzenli rahatsız eden bir ağız kokusu problemi varsa uzman diş hekimi tarafından muayene edilerek sorunun ana kaynağı tespit edilmelidir.
Online randevu oluşturarak uzman diş hekimine muayene olmak için online randevu sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.